Tekstipelit

Eräitä tekemiäni tekstipelejä, jotka toimivat kohtuullisen hyvin uudemmallakin Windowsilla tai ainakin DosBOX:lla. Paljon muitakin konsolisovelluksia olen tehnyt, mutta nämä ovat säilyneet bittiavaruuden kynsistä.

Elämäsimulaattori


Lataa Elämä (34 kB)
Kieli: Basic
IDE: QBasic (/QuickBasic: exe)
Vuosi: 2001

Eräs tekemäni tekstiseikkailu.

Juonipaljastus: "Pelin päähenkilö voittaa Fiat Punton Voitto Kotiin -pelistä ja saa miljoona markkaan Haluatko Miljonääriksi -pelistä."

Lippossimulaattori


Lataa Lippos (174 kB)
Kieli: C/C++
IDE: DJGPP
Vuosi: 2002

Ohjelma perustuu Paavo Lipposen (sdp) pääministerikauteen, jolloin hän ajoi ehkäpä kaikkien aikojen oikeistolaisinta politiikkaa Suomessa. Itse ohjelman logiikka on yhtä kummalista kuin pääministerin toimetkin. Rahaa ilmestyy tyhjästä ja missään ei ole päätä eikö häntää, ehkä joku tekee salaa tulonsiirtoja Lipposen huomaamatta. Järkevintä on vain maksimoida veroaste ja minimoida kulut, jos haluaa valtion kassaan rahaa. Tähän aikaan en vielä hallinnut prosenttilaskuja, joka toi melkoisen haasteen ohjelman toteuttamiseen. Olen usein miettinyt, että tekisin tästä ideasta paremman toteutuksen. En ole kuitenkaan pitänyt sitä järkevänä, koska sellainen ohjelman tekeminen omaksi iloksi ei ole erityisen kehittävää ja järkevää.

PS. En erityisesti suosi mitään puoluesuuntausta. Tärkeintä kun politiikka painottuu normaalien ihmisten edun mukaisesti. Tietysti heikko-osaisista kansalaisista pitää pitää huolta, jos siihen on varaa. Menestyjä menestyy vaikka mikä olisi, kunhan siihen vain on riittävät mahdollisuudet.

Join To Race


Lataa Join To Race (349 kB)
Kieli: C/C++
IDE: DJGPP
Vuosi: 2002

Tässä on eräs tekemäni managerointipeli. Ohjelman To-sana kuuluu oleellisena osana pelin nimeä, kyseessä ei siis (välttämättä) ole kirjoitusvirhe. Peli on melko pahasti kesken, kuten monet muutkin itselleni tekemät projektit.